Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A op zucht van titel

KSC Grimbergen boekte een zuinige maar verdiende 1-0 zege tegen Duffel. De thuisploeg verzamelde genoeg kansen maar enkel Carrez wist op het halfuur te scoren. In de tweede helft lieten Carrez en Kambala na de score verder uit te diepen. In de derde amateurklasse A kon HO Wolvertem Merchtem eindelijk nog eens winnen. Lebbeke had veldoverwicht maar toch was het de thuisploeg die vijf minuten voor tijd via Baudewyns op voorsprong  kwam. In blessuretijd verdubbelde Van Keer de score.

In tweede provinciale B won Kester-Gooik A met 3-1 van SK Steenhuffel. Na een kwartier zat de thuisploeg al op rozen na doelpunten van Van Rossem en De Roeck. De Vleminck scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maar Schoukens legde met een rake kopbal de 3-1 eindstand vast. BOKA United kwam tegen Tervuren 2-0 voor via Cassenaer en Delvael. Maar in de tweede helft veranderde het spelbeeld en in goed twintig minuten tijd boog Tervuren de achterstand op in een 2-5 overwinning.

Asse-Zellik A ruikt titel

De leider in derde provinciale kwam tegen Sint Jozef Londerzeel gevleid op voorsprong na een lichte strafschop benut door Goas Lopez. Nog voor de pauze tekende Talavera voor de veilige 2-0. De bezoekers kwamen via een doelpunt van Vervondel nog aandringen maar de koploper hield de zege thuis. Asse Terheide won de derby van Mollem met 0-3.  Kempenaers had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime derbywinst.

In derde D beleefde leider Lennik geen gemakkelijke namiddag  op bezoek bij rode lantaarn Rhode De Hoek B. Op een slecht veld slag de 0-2 eindstand bij de rust al vast. Janssens en Panny waren de doelpuntenmakers van dienst. Rampelberg werd in de tweede helft na dubbel geel uitgesloten. De derby tussen Eizeringen A en Schepdaal eindigde in een 2-3 zege voor de gasten. Ondanks de numerieke minderheid, thuisspeler Van Eyken werd na een halfuur uitgesloten, leek Eizeringen op weg naar een verdiend 2-2 gelijkspel. Maar vijf minuten voor affluiten bezorgde Michielsen Schepdaal alsnog de drie punten.

Ruime zege KFC Meise B

KFC Meise B ondervond geen probleem met Ritterklub B en won simpel met 8-1. Relegem B en BOKA United verdeelden de punten. De fusieploeg kwam via Lammens 0-1 voor maar De Smedt maakte op het uur gelijk.

Topartikels bij Goeiedag.be