VIDEO: Filmpje over verkeersagressie in Denderleeuw gaat viraal

Op YouTube is een filmpje opgedoken van een opvallend geval van verkeersagressie in Denderleeuw. Het filmpje, voorzien van commentaar in het Engels, is ondertussen al meer dan 55.000 keer bekeken.

Toen een bestuurder wilde uitvoegen van de autosnelweg, probeerde een andere automobilist hem nog langs rechts voorbij te steken. De eerste bestuurder liet dat niet toe, omdat hij niet veel plaats meer had en omdat langs rechts inhalen wettelijk niet is toegelaten.

Dat zette kwaad bloed bij de tweede bestuurder. Die besloot dan maar de achtervolging in te zetten. Over een traject van tientallen kilometers bleef de agressieveling de eerste bestuurder achtervolgen.

Hij probeert hem telkens voorbij te steken en dwingt hem verschillende keren te stoppen. Ondertussen belde de op de hielen gezeten automobilist de politie. Die raadde hem aan om naar het dichtstbijzijnde politiebureau te rijden, waar de agenten hem zouden opwachten.

Zo geschiedde. Na een helse rit arriveert de man tot zijn opluchting uiteindelijk bij een politiebureau in Denderleeuw. Daar staan de mannen in het blauw paraat om de achtervolger in te rekenen. Hoe het verhaal precies afloopt, is onduidelijk.

(Bericht: TV Oost)