VIDEO: Doodrijder N45 riskeert zwaardere straf in beroep

De vrachtwagenchauffeur die begin januari op de N45 in Denderleeuw een moeder en haar twee kinderen heeft doodgereden kan vijf jaar cel krijgen in plaats van drie jaar. Het parket had beroep aangetekend tegen het vonnis, maar riskeert nu dus een zwaardere straf.

De chauffeur verscheen woensdag voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. De procureur verzwaart de straf omdat de man in Duitsland ook al eens een ongeval had veroorzaakt met zijn vrachtwagen.

Zowel in Denderleeuw als in Duitsland was hij onder invloed van drugs. Volgens de procureur en de burgerlijke partijen is de man een notoire druggebruiker. Bij het ongeval verloren een moeder uit Ninove en haar twee kinderen het leven.

De rechter doet uitspraak op 21 oktober.

(Bericht: TV Oost)