VIDEO: Doodrijder Nieuwerkerken blijft in cel, buren willen praten met politiek

De 19-jarige jongeman uit Haaltert, die eind augustus in Nieuwerkerken bij Aalst een vrouw en haar driejarige dochtertje dood reed en nadien vluchtmisdrijf pleegde, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde gisteren beslist.

De verdediging van de man had nochtans aangedrongen op een vrijlating onder voorwaarden maar de raadkamer ging daar niet op in.

De man moet nu nog minstens een maand in de cel blijven, tenzij hij in de komende dagen beroep zou aantekenen en naar de Kamer van Inbeschuldiging zou trekken.

Daar kan hij alsnog voorlopig vrijkomen in afwachting van het proces ten gronde. Ondertussen willen de buren van de Sint-Jobstraat en Kwalestraat dringend aan tafel zitten met de politici over de veiligheid in hun straat