Delhaize Denderleeuw gaat kamperen, Colruyt Liedekerke drie maanden dicht

In Liedekerke en Denderleeuw starten zowel Delhaize als Colruyt met een grote verbouwing van hun supermarkten.

Bij Delhaize in de Kasteelstraat gaat de oude winkel uit 1972 definitief dicht op zaterdag 12 september ‘s avonds. Op maandag 14 september opent een tijdelijk warenhuis in een tent langs de Poortstraat in Liedekerke (foto).

Op de plaats van het oude gebouw komt een nieuwbouw, waarbij ook de ruimte van de vroegere videotheek naast het warenhuis wordt ingepalmd.

Het nieuwe filiaal van Delhaize wordt op palen gezet, met onder de winkel een ondergrondse parking voor de klanten. Bij hevige regenval kan de ondergrondse plaats echter ook dienst doen om overtollig water van de (aanpalende) Oude Dender op te vangen als bufferbekken. De nieuwe winkel wordt ongeveer een kwart groter dan de oude.

Het warenhuis van Colruyt in de Kleemputtenstraat in Liedekerke sluit van 24 augustus tot 25 november. De winkelruimte vergroot van 1.700 naar 2.000 vierkante meter. Eerder werd de Colruyt al in 2008 vergroot.

Met opslag- en administratieruimte erbij wordt het gebouw 2.900 vierkante meter groot.

De ruwbouwwerken starten op 27 augustus en zouden op 11 september klaar moeten zijn. Klanten worden doorverwezen naar de Colruyt, Okay of Spar in de buurt.

Het afhaalpunt voor Collect & Go blijft tijdens de verbouwingswerken in Liedekerke wel in gebruik.