Leerlingen IKSO Denderleeuw drie maanden op uitwisseling naar Gran Canaria

Drie leerlingen uit IKSO Denderleeuw vertrokken op 4 januari naar Las Palmas de Gran Canaria in het kader van het IPM of Individual Pupils Mobility-programma, ook gekend als Comenius en vergelijkbaar met het wat ruimer bekende Erasmus-uitwisselingsproject.

Bij IPM Comenius zijn het studenten uit het secundair onderwijs die hun thuisland tijdelijk omruilen voor een thuis in een ander Europees land.

Arne Van den Winckel uit Liedekerke, Thybo Wastyn uit Ninove en Laurine Verbruggen uit Erembodegem (links op de foto) zullen drie maanden in Las Palmas verblijven.

Ze zijn er te gast bij de families van Aday Monzón Melián, Sara Torres Melián (nicht van Aday) en María Díaz Franco (rechts op de foto).

Aday, Sara en María, studenten op het instituut IES Pérez Galdós in Las Palmas, kwamen op 9 januari aan op Zaventem samen met hun begeleidende leraar Manolo en trekken in bij de families van Arne, Thybo en Laurine.

Taal aanleren

Beide studentengroepjes worden nu de komende drie maanden ondergedompeld in een voor hen vreemde cultuur en krijgen zo ook de gelegenheid om een nieuwe taal én daarnaast zoveel meer nog, aan te leren.

In IKSO kreeg het Vlaamse trio al een Spaans taalbad mee onder leiding van Hedwig Cooremans.

Op Gran Canaria is het Monique Hoffman die de Spanjaarden al liet proeven van het Nederlands.

Jef Peiremans, leraar economie, begeleidt de Spaanse leerlingen tijdens hun verblijf. In Gran Canaria is deze taak weggelegd voor Ana María Fernández Gómez.

Naast het volgen van de lessen in het gastland moeten de leerlingen ook een deel van het lesmateriaal van hun eigen school bijhouden, bovenop enkele projectwerken.

Het houden van een blog (zie links) is één van die opdrachten. De overblijvende tijd wordt zeker aangenaam ingevuld met het verkennen van het gastland.

Volg hun avonturen op :