Kantine SV Kobbegem afgebrand, derby VC Terheide afgelast (update)

In Kobbegem is zondagvoormiddag de kantine van voetbalclub SV Kobbegem volledig uitgebrand.

Voorzitter François Goossens was om 10 uur de gasverwarming gaan aanzetten, omdat de club vanmiddag zou spelen tegen VC Asse-Terheide, een wedstrijd die intussen is afgelast.

‘Er was pas afgelopen week een gloednieuwe gastank geplaatst’, vertelt Goossens. ‘Nadat ik de kachel had aangezet ben ik gaan kaarten in ‘t Wit Paard, zoals ik altijd doe.’

Een half uur later kwam terreinverzorger Yvan Longin toe om het terrein te kalken. Nadat hij in de vestiaire de kalkmachine was gaan vullen, zag hij bij het buitenkomen dat er rook kwam uit de kantine. Longin stelde vast dat de kantine vol rook was en belde onmiddellijk de brandweer.

De oproep bij de brandweer van Asse kwam binnen om 10.42 uur. Toen de brandweer ter plaatse was, stond het achterste deel van de kantine al in lichterlaaie.

De brandweer sloot de gastank, langs de kant van de kleedkamers, af. Een groot deel van de kantine moest bij de bluswerken worden afgebroken.

De kantine is totaal vernield. Volgens de brandweer gaat het om een accidentele brand, maar ze kan niet zeggen waar de oorzaak ligt. In de buurt van de gaskachel bevond zich ook een microgolfoven en de elektriciteitskast.

Ook Eandis kwam ter plaatse omdat door de brand een aantal elektriciteitskabels beschadigd raakten en bloot kwamen te liggen.

De wedstrijd SV Kobbegem-VC Terheide van zondagmiddag is dus, zoals gezegd, afgelast.

Hoe het verder moet met de kantine is nog niet duidelijk. Het deel dat nog rechtstaat moet wellicht ook als volledig verloren worden beschouwd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk