Collectorwerken in Steenveldlaan en Wellestraat

Op donderdag 3 oktober organiseren Aquafin en de betrokken partners een infoavond rond de afkoppelingsplannen voor de Steenveldlaan en Wellestraat in Welle.

Aquafin zal er vanaf midden oktober het regen- en afvalwater scheiden zodat minder gemengd afvalwater in het natuurgebied van de Wellemeersen of in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Liedekerke terecht komt. Zo zal de installatie efficiënter kunnen werken en wordt het risico op overstromingen verder verkleind.

‘De waterloop in de buurt van de Wellestraat wordt aangepast en vernieuwd en Aquafin legt een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Wellestraat en de Steenveldlaan’, aldus schepen van Openbare Werken Jan De Nul.

Verkeersremmers

‘In de Hazelaarstraat plant de gemeente zelf de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om de Steenveldlaan volledig herin te richten met het oog op verkeersremmende maatregelen en te verfraaien.’

Aquafin investeert zo’n 1.868.000 euro in dit project en de gemeente Denderleeuw 832.000 euro.

Op de infoavond op donderdag 3 oktober krijgen de buurtbewoners om 19.30 uur meer info over de concrete timing en fasering van de werken in de basisschool van het gemeenschapsonderwijs in de Steenveldlaan. De werken gaan half oktober 2013 van start.

Meer info in deze pdf.

aquafin denderleeuw