Voetgangers en fietsers kunnen in Humbeek weer overvaren: veerdienst tussen beide kanaaloevers vanaf vrijdag actief

De Vlaamse Waterweg nv zet vanaf vrijdag 7 juli een veerdienst in die op gezette tijden de beide oevers van het Zeekanaal Brussel-Schelde zal verbinden. De hefbrug van Humbeek-Sas werd vorige week zoals bekend aangevaren door een binnenschip en is maanden buiten werking.

“Tot de herstelling van de brug voltooid is, moeten de Humbekenaren het zonder vaste overgang stellen over het Zeekanaal Brussel-Schelde. Deze situatie is gelet op de afstand van de voorziene omleidingen, in het bijzonder voor fietsers en voetgangers erg vervelend”, zegt woordvoerster Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg.

Om de hinder tot een minimum te beperken voorziet de waterwegbeheerder nu dus een veerdienst. Die zal van start gaan vanaf vrijdag 7 juli. “De eerste drie dagen vaart het veer nog volgens een beperkte regeling namelijk op vrijdag van 7 tot 19 uur en op zaterdag en zondag van 8 tot 18 uur, telkens op het uur en het half uur. Vanaf maandag 10 juli zal de dienst op weekdagen operationeel zijn van 5.30 uur ‘s ochtends tot 22.30 uur ‘s avonds en dit telkens op het uur en het half uur. Op zon- en feestdagen zal het veer van 8 tot 22 uur ’s avonds varen. Op weekdagen van 7 tot 9 uur en van 15.30 tot 17.30 uur zal de veerdienst bovendien continu varen op voorwaarde dat er zich natuurlijk gebruikers aandienen.”

De op- en afstapplaatsen zijn daarbij voorzien ter hoogte van de Lourdesgrot op de linkeroever (kant Westvaartdijk) en op de andere oever langs de Oostvaartdijk richting Zemst. Uiteraard zijn deze diensturen onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden en kunnen ze worden gewijzigd in functie van vraag en aanbod of om de openbare veiligheid te verzekeren.

Foto: Archief 2019

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise