Vier dagen kermis in Opperstraat

Kermis Opperstraat start vrijdag 4 oktober tot en met maandag 7 oktober 2013. Iedere inwoner kijkt er steeds naar uit want het is traditioneel de grootste kermis in Liedekerke.

De start wordt gegeven op vrijdagavond met een sportquiz van de sportraad. Aan het gemeentehuis pakt Chiro Kreatien uit met de ‘Kermis de Kikker’-fuif.

Nieuw dit jaar is de ‘Jongerenkermis’ in het benedendeel van de Opperstraat op vrijdag vanaf 20 uur.

De jaarmarkt vindt plaats op zaterdag van 8 tot 17 uur met allerhande straatanimatie, marktkramers en ambachten. De Koninklijke Harmonie ‘De Dendergalm’ uit Denderleeuw wandelt de jaarmarkt in om 10 uur.

Tentoonstelling

De Heemkring pakt dit jaar uit met een tentoonstelling ‘Van Moeliehof tot Sint Gabriël’ in het gemeenschapscentrum Warande, op zaterdag en zondag toegankelijk van 14 tot 20 uur.

Op de binnenkoer van het gemeentehuis is er het chirocafé en in de tent is er discobar en optreden vanaf 14 uur, het ganse weekend.

De academie houdt een opendeurdag, met een tentoonstelling van drie kunstenaars.

Pajot Run

09-21 Pajot Run 039Op zondag 6 oktober is er in de Opperstraat een kinderloop om 9.30 uur, gevolgd door de Pajot Run om 10 uur. Een gratis aperitiefconcert in de Warande om 11 uur met Anemos Saxofoonkwartet.

In de namiddag is er braderie, rommelmarkt en straatanimatie, ondermeer optreden van line- & countryline dance door Helicon.

Vuurwerk

Als afsluiter van het kermisweekend is er op maandag 7 oktober om 13.30 uur een kinderrommelmarkt, plus een wandelconcert met The Hitmasters. Het muzikale vuurwerk heeft plaats om 21 uur in de Affligemsestraat.