Weer GPS gestolen uit Grimbergse BMW's

Deze nacht werd er in Grimbergen opnieuw ingebroken in voertuigen.  Ook deze keer werden enkel voertuigen van het merk BMW geviseerd en gingen de dieven aan de haal met het ingebouwde GPS toestel.

Een bewoner uit de Reigerstraat ontdekte deze ochtend dat zijn voertuig BMW 320 D ‘bezoek’ had gekregen. Zijn wagen stond zoals gewoonlijk voor zijn woning op de oprit geparkeerd.  Hij stelde vast dat het  ingebouwde GPS-toestel uit zijn dashbord was losgetrokken. Ook de versnellingsbak werd volledig vernield en kapot getrokken. Opmerkelijk was dat het voertuig nog slotvast was. Aan de buitenzijde was er geen braakschade zichtbaar. De dieven namen ook het onderhoudsboekje en wat cash geld mee. 

In dezelfde wijk stelde een bewoner uit de Vinkenstraat deze ochtend  schade vast aan haar voertuig van het merk BMW. Toen zij met haar wagen naar haar werk wilde vertrekken, zag zij dat het slot van het bestuurdersportier volledig was uitgebroken. Binnen werd de ingebouwde GPS en  de airbag ontvreemd.

Bende

Mogelijk kunnen deze diefstallen worden gelinkt aan de reeks diefstallen in voertuigen die op 26 september in Grimbergen werden gepleegd, en gaat het hier om één en dezelfde daderbende. De politie van Grimbergen is een onderzoek gestart.

Eventuele getuigen kunnen zich steeds aanmelden bij de politie van Grimbergen op het nummer 02/272.72.72.