Politie opent nieuwe post aan het station Denderleeuw

De lokale politiezone Denderleeuw-Haaltert opent vrijdag 4 oktober een extra politiepost in de Denderleeuwse stationsomgeving. De post is gevestigd op de hoek van de Stationsstraat en Spoorweglaan, in de vroegere Samtex-gebouwen. De officiële opening heeft plaats van 16 tot 19 uur.

U kan ook verschillende standjes bezoeken om bijvoorbeeld uw fiets gratis te laten labelen (identiteitskaart meebrengen) of uw behendigheid te testen op een motorsimulator.

Door zijn snelle verbinding met Brussel is het station van Denderleeuw een belangrijke opstapplaats voor vele pendelaars. De nabijgelegen wijk Leeuwbrug kent bovendien een groot verloop aan bewoners. Er zijn dan ook regelmatig klachten van overlast.

Veiligheidsgevoel

De politiepost is elke werkdag toegankelijk van 7 tot 11 uur en van 17 tot 20 uur (in de zomermaanden tot 21 uur), plus op zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur. De uren werden gekozen in functie van de aanspreekbaarheid voor de buurt, handelaars en pendelaars.

Er komen ook patrouilles in de buurt van het station, om snel te kunnen inspelen op overlast en het veiligheidsgevoel te verhogen.

Het project- en overlastteam zal werken vanuit deze politiepost en wordt aangevuld met de wijkinspecteur en andere patrouilles van de politiezone.

Meer info 053-84.08.00 – info@pz5439.be

Opening politiepost