Opwijkse gemeenteraad live op Twitter

Enkele jonge Opwijkenaren achter de blog Opwijk En De Wereld brachten dinsdag voor het eerst een live verslag over de gemeenteraad via de sociale netwerksite Twitter. Volgens medewerker Thom Van Den Bos gaat het om een uniek concept in Vlaanderen. 

‘Enerzijds willen we zoveel mogelijk inwoners interesseren voor wat er in de lokale politiek gebeurt. Daarnaast zijn we voorstander van een transparant en openbaar bestuur’, aldus Van Den Bos.

Via live tweets, korte berichten van maximum 140 tekens, kunnen inwoners voortaan volgen wat er tijdens de gemeenteraad gebeurt. Vaste hashtag is #GROpwijk. Zo kun je de tweets achteraf makkelijk terugvinden en reageren.

Een uitgebreid verslag posten we elke maand onze blog. Niet iedereen kan zich vrijmaken of wil een hele avond spenderen op de gemeenteraad. De zes verslagen al op de blog staan werden al meer dan 3.500 keer bekeken. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat mensen wel degelijk geïnteresseerd zijn in gemeentepolitiek.

‘Sociale netwerken laten ook reacties toe. Dat zien we vandaag al op onze Facebookpagina, waar mensen ook hun mening achterlaten.’