Gezocht: Gemachtigde opzichters

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveilig­heid in de buurt van de school. Een gemachtigd op­zichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente.

Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan de opleiding en word gemachtigd opzichter. Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, … Kortom, iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap.

Na een theoreti­sche en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken. Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeen­te draagt en aan het stopbordje op steel.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwer­king met de lokale politie.

Opleiding op 25 oktober in Asse

In Asse vindt op 25 oktober 2021 van 09.00 tot 12.00 uur in het PIVO een opleiding tot gemachtigd opzichter plaats. Vooraf inschrijven is verplicht en kan enkel online. Je kan tot 15 september inschrijven. Wees er snel bij want per sessie worden maximaal dertig kandidaten toegelaten.

Info

Provincie Vlaams-Brabant, Marleen Van Nieuwenhove, T 02 456 89 23, pivo.politie@vlaamsbrabant.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk