Provincie en VDAB geven rijopleiding in PIVO

asse/Maandag 18 juni opende op de PIVO-site het ‚Äėexpertisecentrum rijopleidingen‚Äô, ontstaan uit een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en de VDAB. Het expertisecentrum geeft rijopleidingen voor toekomstige beroepschauffeurs, hulp- en controlediensten en openbare besturen. ¬†Het simulatie- en trainingscentrum voor rijopleidingen en verkeer is uitgerust met hoogtechnologische middelen. In het expertisecentrum bevinden zich onder meer rijsimulatoren met een controletoren, een uitkijkpost met zicht op het manoeuvre-terrein voor het behalen van een rijbewijs¬† of rijvaardigheidsmanoeuvres en uitgeruste leslokalen met didactisch demo- en oefenmateriaal.

De VDAB centraliseert er zijn rijopleidingen en -simulatoren. Gespecialiseerde lesgevers zullen er een rijopleiding geven aan de klanten van de VDAB en cursisten van de Vlaams-Brabantse politie-, brandweer-, en Dringende Geneeskundige Hulpschool en andere openbare diensten.

‚ÄėOm effici√ęnt aan de hoge vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen moeten we expertise bijeen brengen. Hiervoor hebben we sterke partnerschappen nodig zoals we met PIVO vandaag realiseren. Door infrastructuur te delen en digitale leermethodieken in te zetten kunnen we sneller inspelen op de vraag van de sector. Met onder andere de simulatoren zijn we in staat om de cursisten te leren rijden in bijzondere omstandigheden. Zo bereiden we ze maximaal voor op re√ęle situaties‚Äô, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

‚ÄėDankzij deze samenwerking kan het PIVO zich verder specialiseren in rijopleidingen en verkeer in ruime zin‚Äô, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. ‚Äė‚ÄôNiet onlogisch, want onze provincie, gelegen in het centrum van ons land, heeft een dicht wegennet en druk verkeer‚Äô.

De provincie Vlaams-Brabant en de VDAB investeerden hierin samen meer dan een miljoen euro.

(Foto is enkel illustratief)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk