Nieuw commandovoertuig voor brandweer Asse

De brandweer van Asse mocht maandag bij Volvo De Smet in Zellik een nieuwe commandowagen afhalen, kostprijs 69.434 euro, afwerking inbegrepen.

Met de Volvo XC70 break werd gekozen voor een model dat tot de veiligste op de markt wordt gerekend. Recent kozen ook de MUG-dienst van het UZ Brussel en de politie Amow voor dit type omwille van zijn robuustheid, ruimte en veiligheid.

Met de commandowagen rijdt de officier van wacht als eerste uit naar interventies. Om het in- en uitstappen met hulpmateriaal te vergemakkelijken werd het chassis met zes centimeter verhoogd.

Nieuw is dat de bestemming al rechtstreeks via de centrale wordt ingeladen in de GPS. Daarmee wordt kostbare tijd gewonnen, want de officier hoeft dat nu niet meer zelf te doen. Ook ter plaatse hoeft de officier de centrale niet meer via de radio op de hoogte te brengen. Een simpele druk op de knop volstaat.

Brandweer Asse beschikt over drie commandovoertuigen. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk