FOTO'S: OCMW Asse opent sociaal restaurant 't Frinket

In het OCMW-buurthuis in het oude rusthuis Hingeheem mochten woensdagmiddag 88 senioren en sociaal zwakkeren aanschuiven voor het eerste sociaal restaurant ’t Frinket. De belangstelling voor deze eerste editie was zo groot dat er voor 25 mensen geen plaats meer was. ’t Frinket opent voortaan veertiendaags op woensdag?

Op deze eerste editie werden mosselen met friet geserveerd. ‘Op woensdag geven we in het rusthuis ook altijd frietjes’, zegt OCMW-voorzitter Micheline De Mol (CD&V). ‘De idee om een sociaal restaurant op te starten leefde al lang, maar eerst moest alles volledig op zijn plooi zijn in ons nieuwe rusthuis. Het restaurant draait break-even, zonder extra personeel en met de inzet van enkele vrijwilligers.

‘De OCMW-keuken, die op een koude lijn werkt, maakt veertiendaags op woensdag een honderdtal extra schotels. Het belangrijkste is dat we hiermee vooral de oude alleenstaanden bereiken en dat is zeer goed gelukt.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk