Doodlopende straat nu ‘doorlopend’

Schepen van Mobiliteit Magda Van Stevens (Groen) heeft de eerste doodlopende straat in Vilvoorde ‘doorlopend’ gemaakt. Dat gebeurde op de Romeinsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Steenstraat/Kwakkelstraat.

‘De straat is doodlopend voor auto’s maar fietsers en wandelaars kunnen wel door’, legt Van Stevens uit. ‘Op die manier wordt hun route korter, sneller, veiliger of aantrekkelijker.’

Tot nog toe werd zo’n straat aangeduid met het bord F45 (doodlopende straat). ‘Dat bord maakt echter niet duidelijk dat je er als fietser of wandelaar wel door kan. Eind april werd een wetsvoorstel daarover goedgekeurd en kwam er officieel een nieuw verkeersbord dat aanduidt dat zachte weggebruikers wel doorkunnen.’

In Vilvoorde zijn nog een vijftiental straten die op dit moment al doorlopen, maar waarbij dit voor de zachte weggebruiker nog niet is aangeduid. De komende weken zullen de borden worden aangepast.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise