Affligem investeert fors in zestien nieuwe laadpalen op acht locaties

Het gemeentebestuur van Affligem gaat in zee met Total Energies voor de plaatsing van extra laadpalen voor elektrische voertuigen. Nu al zijn er in Affligem tien publieke laadpalen en daar komen er op korte termijn nog eens zestien bij.

De installatie van de nieuwe laadpalen zal gebeuren in het Zegershof, Wijk Pelink, Rozenlaan, Molenstraat (carport), Kerkstraat Hekelgem, Langestraat, Kerkplein Essene en de Portugeesstraat. Eerder werden er in samenwerking met Allego al laadpalen geplaatst aan de kerkpleinen, de Brusselbaan, Daalstraat en Bellekouter. De nieuwe laadpalen zullen geplaatst worden in samenwerking met Total Energies. Er komen zo zestien nieuwe laadpalen bij op acht locaties.

Total Energies zal verantwoordelijk zijn voor de installatie en het onderhoud van de laadpalen, en zorgt ervoor dat de faciliteiten voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en gebruiksgemak. De nieuwe laadpalen zullen beschikbaar zijn voor zowel inwoners als bezoekers, waardoor elektrisch rijden in Affligem nog aantrekkelijker wordt. Deze locaties zijn zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat er een brede dekking is in de hele gemeente, zodat inwoners en bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot laadfaciliteiten voor hun elektrische voertuigen.

Schepen Tim Herzeel (Open VLD) is enthousiast over dit initiatief en benadrukt het belang van duurzame mobiliteit en de rol van de gemeente bij het faciliteren van elektrisch rijden. “Deze uitbreiding van ons laadnetwerk is een belangrijke stap in de richting van een groenere en schonere toekomst voor Affligem. We willen onze inwoners aanmoedigen om over te stappen op elektrische voertuigen en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk verkleinen.”

Topartikels editie Ninove-Dender