Verlichte tractorparade 2023 voorgesteld

De kerstperiode is nog niet meteen in zicht, maar de organisatoren van de verlichte tractorrondrit in Merchtem zijn al volop bezig met de voorbereiding. Bij de firma Thomas werd het startschot gegeven van de derde editie die in de steigers staat. Loonwerker Karel Van Hemelrijck uit Hamme had voor de gelegenheid zijn tractor al helemaal opgetuigd.

De twee voorbije jaren waren erg succesvol en al die verlichte landbouwvoertuigen lokten heel wat mensen naar buiten. De Verlichte Tractorparade Merchtem blijft hoe dan ook een mooi spektakel.

De Tractorvrienden van Ossel, de Landelijke Gilde Brussegem-Merchtem en de Groene Kring (Noordwest Brabant) staken de hoofden bij elkaar voor de derde editie. Dit jaar is de datum vastgelegd op zaterdag 9 december 2023. Dit gebeurt in samenwerking met het gemeentebestuur en enkele lokale sponsors.

De parade wordt om 18 uur op gang geschoten op de parking rechtover de sporthal in de Dendermondestraat. Woordvoerder Dirk Van Doorslaer: “We rijden via het WZC Ter Stelten naar het WZC Martinas en zo langs het centrum van Merchtem. Vervolgens slingert de stoet via de Galgestraat naar Peizegem, waar een pauze is van dertig minuten op het Leirekenplein. Daarna gaat terug richting Merchtem. Via Terlinden, Wolvertemsesteenweg, Brusselsesteenweg wordt vervolgens koers gezet richting Brussegem, Ossel en Hamme. Het eindpunt is voorzien rond 21.30 uur aan Feestzaal Brussegem.”

“De rit is ongeveer 25km lang en het maximum aantal deelnemers is dit jaar vastgelegd op vijftig. Wij vragen ook aan de bewoners die langs het parcours wonen om hun woning extra te verlichten of te versieren op 9 december 2023. Hiermee hopen wij het eindejaar in Merchtem op gezellige en leuke manier op gang te trekken.”

Wie de laatste nieuwtjes wil weten over dit evenement kan daarvoor terecht op de Facebookpagina van de inrichters “Verlichte tractorparade Merchtem.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk