Nieuwe voorzitter voor de Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde uit Hekelgem

Veertien jaar lang was Marc Evenepoel voorzitter van de Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde uit Hekelgem maar op zijn 75ste verjaardag besliste hij om de fakkel door te geven. Gerda Van Geite volgt hem op.

Marc Evenepoel werd voorzitter in 2009 na het overlijden van de vorige voorzitter Henri De Vos. Veertien jaar lang vervulde hij die functie met hart en ziel maar in juni van dit jaar, op zijn 75ste verjaardag, besliste hij om de fakkel door te geven. 

Een maand voordien, een beetje proactief, werd een nieuwe voorzitter verkozen. Dit gebeurde volgens de voorziene procedure waarbij ieder lid zich kandidaat kon stellen en ieder lid democratisch zijn stem kon uitbrengen. Zo werd Gerda Van Geite tot nieuwe voorzitter verkozen. Marc Evenepoel maakt niet langer deel uit van het bestuur maar blijft als muzikant op bastuba wel verbonden aan de fanfare.

Gerda, al lang actief als muzikant en al bijna twintig jaar als secretaris, staat voor een mooie uitdaging als voorzitter. ‚ÄúIk erf een geweldige fanfare waarin plaats is voor jong en oud, waarin rekrutering van jonge muzikanten hoog op de agenda staat. En tegelijk is er een dynamische bestuursploeg die op regelmatige basis jonge mensen met frisse idee√ęn laat opdraven‚ÄĚ, aldus de nieuwe voorzitster. Recent traden Steven Schockaert en Eva Van Droogenboeck toe tot het bestuur.

Topartikels editie Ninove-Dender