Liedekerke plaatst drie nieuwe hondenpoeppalen en inwoners konden kiezen waar

Hondenpoep en zwerfvuil langs de weg zijn grote frustraties voor de Liedekerkenaren. Om aan die frustraties tegemoet te komen, plaatste het gemeentebestuur nu drie nieuwe hondenpoeppalen. De inwoners mochten de locaties kiezen.

Het gemeentebestuur van Liedekerke lanceerde in februari 2023 een handhavingscampagne rond hondenpoep, zwerfvuil en sluikstort. Om het hondenbaasjes nog gemakkelijker te maken om de poep van hun hond op te ruimen, werden drie extra hondenpoeppalen aangekocht. Een hondenpoeppaal is een kokervormige buis met een deksel bovenaan waarin enkel poepzakjes gedeponeerd mogen worden. Hondenpoeppalen nemen weinig plaats in, zijn gebruiksvriendelijk en kunnen gemakkelijk leeggemaakt worden.

“Via Hoplr werd er een bevraging gelanceerd zodat elke inwoner een locatie kon voorstellen om dergelijke nieuwe hondenpoeppaal te plaatsen, of kon stemmen op de voorstellen van anderen”, zegt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V). 

Uit de resultaten kwamen drie winnaars, een per Hoplr-zone. Zo kan je nu een hondenpoeppaal vinden aan de Dommelingenstraat, op de parking op de kruising van de Molenstraat en Muilenstraat en op de kruising van de Velodroomstraat en Cathemlindeweg. “Eerder hadden we al eens drie hondenpoeppalen geplaatst “, weet schepen van Dierenwelzijn Katia Segers (Vooruit). “Die bevinden zich op het Velodroomplein, in het Pastoriepark en in de Heidestraat. Met de plaatsing van deze poeppalen hopen we Liedekerke netter te houden. Het doel is dan ook om hiervan een wederkerende actie te maken.”

Topartikels editie Ninove-Dender