Nieuwe fase gestart in aanleg keerpunt

Op dinsdag 2 mei startte de tweede fase van de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Daarbij is de Molenstraat (N208) richting Liedekerke afgesloten, vanaf de kruising met de Moortelstraat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuw keerpunt aan om de verkeersdruk op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen. In de toekomst rijden twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt: verkeer vanuit Brussel dat richting Liedekerke en Hekelgem rijdt, en verkeer vanuit Liedekerke dat de oprit van de E40 naar richting Gent/Oostende neemt. Ook het verkeer vanuit Essene rijdt via het keerpunt om het op- en afrittencomplex te bereiken.

In de eerste fase die startte op 6 maart heeft de aannemer vooral voorbereidend grondwerk uitgevoerd zonder verkeershinder. Daarbij werd de grond in het veld langs de rijweg opgehoogd. Vanaf 2 mei verplaatst de werf zich tijdens deze tweede fase naar de rijweg zelf voor de aanleg van de rotonde. Vanaf dan wordt de Molenstraat (N208) in de richting van Liedekerke afgesloten. De carpoolparking van Affligem blijft in deze fase nog bereikbaar. Richting Liedekerke moet het verkeer omrijden via de E40 in Ternat. Fietsers en wandelaars krijgen een doorsteek tussen de uitloper van de Molenstraat en de Moortelstraat. De werken duren volgens de huidige planning tot begin juli 2023.

Topartikels editie Ninove-Dender