Na een truitjesveiling vorig jaar pakt vriendengroep nu uit met fietstoertocht voor het goede doel

De Assese vriendengroep #TeamFocus veilde vorig jaar al truitjes van bekende sporters om hun overleden vriend te eren. Dit jaar organiseren ze de fietstoertocht De Pajotse Parel. De opbrengst gaat opnieuw naar Kom op tegen Kanker.

Ruben Dermauw overleed in 2019 op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ondertussen zijn zijn vrienden van de oudleidingsgroep van KSA Asse en voetbalclub FC Patron hem nog steeds niet vergeten. Vorig jaar organiseerden ze onder de naam #TeamFocus, naar het bekende stopwoordje van Ruben op en naast het veld, al een veiling met truitjes van bekende sporters waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker ging. En jaarlijks neemt de groep ook deel aan de honderd kilometer van Kom op tegen Kanker.

“Dit jaar organiseren we op zondag 7 mei zelf een fietstoertocht De Pajotse Parel”, klinkt het bij organisator Joachim Verlinden. “Zowel recreanten als families zijn welkom. We hebben lussen van 30, 70 en 100 kilometer.” Zoals de naam doet vermoeden vormt het Pajottenland het decor voor het nieuwe fietsevenement. “Zelf fietsen we ook regelmatig en dan trekken we graag richting hellingen zoals de Congoberg en de Woestijnberg. Dan is het onderweg puur genieten van de uitzichten. Het was dan ook niet moeilijk om een prachtige tocht uit te tekenen. Het hele parcours verklappen we nog niet, dat kan iedereen op 7 mei ontdekken”, aldus Joachim.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie fietslussen die vertrekken vanuit het Atheneum Vijverbeek in Asse. Voor de twee langere ritten is er onderweg bevoorrading voorzien. Bij de aankomst kan er nagepraat worden met een drankje en vers gemaakte spaghetti in de bar. “Ook niet-fietsers zijn meer dan welkom om iets te komen eten of drinken. Daarnaast zetten we ook een heus kinderdorp op voor de allerkleinsten met een springkasteel, een fietsvaardigheidsparcours en andere activiteiten.”

Vertrekken kan zondag vanaf 8 uur aan het Atheneum in de Nieuwstraat in Asse. De organisatie zorgt voor een verzekering en de deelnemers kunnen ook rekenen op een pechverhelpingsteam. Aan de start en aankomstzone is voldoende parking en een bewaakte fietsenstalling voorzien.

Meer info vind je op www.pajotseparel.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk