Basisschool Sint-Jan zwaait directeur Johan uit

Kinderen en leerkrachten van basisschool Sint-Jan in Teralfene zwaaiden dinsdag hun directeur Johan Roggeman (61) uit. Na meer dan zeventien jaar mag hij met welverdiend pensioen, al wachtten hem eerst nog veel verrassingen.

Onder begeleiding van twee stoere lijfwachten werd Johan Roggeman dinsdag naar zijn laatste werkdag als directeur van basisschool Sint-Jan gebracht. De 270 schoolkinderen en 25 personeelsleden van de school hadden ondertussen ballonnen opgehangen, de rode loper uitgerold en een erehaag gevormd bij de aankomst van meester Johan. Op 1 september 2005 ging de leerkracht uit Serskamp aan de slag als directeur in Teralfene.

“Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Teralfene gehoord en ik kwam hier eerder toevallig terecht. Toen ik voor het eerst de oude schoolgebouwen zag, vroeg ik me af waar ik nu terecht gekomen ben”, blikt de directeur terug op de eerste kennismaking met de school. Maar meester Johan stak samen met het schoolbestuur, zijn personeel en het oudercomité de handen uit de mouwen om het interieur en de speelplaats van de school volledig te renoveren.

“Ik ben hier in totaal zeventien jaar en vijf maanden directeur geweest en het meest trots ben ik toch op mijn team. Zij zijn echt fantastisch en ik kon altijd op hun steun rekenen. Je krijgt heel veel van hen en zij verdienen dan ook het beste”, aldus meester Johan. Dat fantastische team heeft dan ook een fantastische laatste werkdag georganiseerd voor de afscheidnemende directeur.

“Ik laat het allemaal gebeuren en ben echt aan het genieten. Ik had wel iets verwacht maar de erehaag en als de kindjes een liedje voor me zongen, dat is toch indrukwekkend.” Elke klas nam nadien nog persoonlijk afscheid van hun meester Johan. “Een leerling vertelde me eerder al dat ik best genoeg zakdoeken meenam. Nu ben ik niet de persoon die vanaf morgen in een hoekje gaat kruipen. Ik heb nog veel plannen, dit is een nieuwe stap nu. Ik geef het met plezier door aan mijn opvolger Peter Droeshout. Maar ik zal zeker nog wel eens langskomen.”

Topartikels editie Ninove-Dender