Kleuterschool ‘t Pleintje neemt nieuwe turnzaal in gebruik

Het werd een extra feestelijke opendeurdag bij kleuterschool ‘t Pleintje in Asse. De ouders konden er voor het eerst kennismaken met de nieuwe turnzaal waar de kleuters sinds oktober vorig jaar hun turnlessen krijgen.

De rode loper was uitgerold bij de vrije kleuterschool ‘t Pleintje, gelegen aan het Gemeenteplein in Asse. Want naast een opendeurdag werd ook de nieuwe turnzaal feestelijk ingehuldigd. De nieuwe zaal wordt eigenlijk al sinds eind oktober vorig jaar gebruikt door de kleuters maar de schooldirectie vond de opendeurdag een ideale gelegenheid om de zaal in te huldigen. En dus werden de ballonnen opgeblazen, toastjes gesmeerd en flessen ontkurkt.

“Over de nieuwe turnzaal werd al heel lang gesproken en plannen gemaakt”, zegt directrice Veerle Moons. Vijf jaar geleden werd al een deel van de speelplaats overdekt en toen was het plan om boven de speelplaats de nieuwe turnzaal te bouwen. Twee jaar geleden zijn de werkzaamheden aan de nieuwe turnzaal dan gestart en in oktober vorig jaar kregen de kleuters er hun eerste turnlessen.

De 190 kleuters van ‘t Pleintje zullen in de zaal dus hun turnlessen krijgen. “Maar het is ook een polyvalente ruimte”, vertelt directrice Veerle Moons. “De zaal zal gebruikt worden voor activiteiten voor de hele school. Bijvoorbeeld om eens samen te zingen of om een verjaardag te vieren. Ook de naschoolse opvang zal hier doorgaan. En het zal ook de bedoeling zijn om de polyvalente zaal na schooltijd open te stellen aan externe verenigingen.”

Leerkrachten en kleuters zijn zeer tevreden met de nieuwe zaal waarvoor speciaal zelfs een nieuw logo werd gemaakt. “Het is een grote verbetering. Het vorige turnzaaltje was veel kleiner en niet gebruiksvriendelijk meer. Daar hebben we nu een grotere leraarskamer in ondergebracht.” De school investeerde ongeveer 400.000 euro in het project.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk