Zes vrienden organiseren opnieuw Apero at the Lake in de Patrotuin

De eerste editie van Apero at the Lake in 2019 was een groot succes maar door een welgekend virus kwam er nadien geen vervolg meer. Ook dit jaar was het lang onduidelijk of er nog een tweede editie kwam. “De eerste editie viel samen met de jaarlijkse Sinksenkermis. Aan de toog ontstond het idee om iets apero-achtig te organiseren met als doelpubliek 30- tot 50-jarigen. We hadden weinig verwachtingen voor de eerste editie maar dat is toen echt ontploft met ruim duizend bezoekers”, zegt Lieven Rossignol, voorzitter van de organiserende vzw LochnesS.

Dit jaar was het tijdens Pinksteren nog niet mogelijk om zo’n groot evenement te organiseren. Pas drie weken geleden kreeg de organisatie groen licht en werd er met man en macht gewerkt aan de tweede editie. “Het blijft een gratis evenement maar dit jaar kan je enkel binnen met een geldig Covid Safe Ticket en op vertoon van je identiteitskaart. Maar eens je in de tuin van de Patro bent, is het gewoon genieten zonder mondmasker en afstandsregels.”

Het ijzersterke concept van de eerste editie blijft ook nu overeind. Net zoals in 2019 gaat de aperobar om 17 uur open en zullen de bubbels rijkelijk vloeien. Verschillende foodtrucks zorgen er dan weer voor dat de mensen die rechtstreeks van het werk komen, een hapje kunnen eten. Onder meer Nonon Foodclub uit Ternat en De Noordzee/La Mer Du Nord uit Brussel zullen lekkere gerechtjes voorschotelen.

De livemuziek komt dan weer van de Swing Dealers, een internationale croonerband onder leiding van topmuzikant én Affligemnaar Jean Van Lint. “Zij brengen crooners en evergreens. Als je hen bezig hoort is het alsof Sinatra zelf aan het zingen is. Vanaf 21 uur is het dan de beurt aan dj Dirk Gilis, de huisdj van het Brusselse café Roskam. Hij moet ervoor zorgen dat onze dansvloer van 250 vierkante meter tot 1 uur vol blijft.”

De organisatie raadt aan om met de fiets te komen wegens de beperkte parkeerplaats in de omgeving. Er zal een grote fietsenstalling naast de ingang zijn. “Wie met de auto komt, kan zich best parkeren op de parking Bellekouter. Een shuttledienst van Rantour brengt je op drie minuten naar de feestlocatie. Elk kwartier rijdt er een shuttle van 17 tot 20 uur en van 22 uur tot 1 uur”, geeft de organisatie nog als tip mee.

Topartikels editie Ninove-Dender