Aram en Arsin openen bloemenzaak Green Asse

Sinds 2011 verblijven Aram Karapetyan (33) en zijn vrouw Arsin Hakhverdyan (29) in België. Het koppel woont ondertussen al negen jaar in Asse waar hun twee kinderen ondertussen school lopen en ze ondertussen zelf goed ingeburgerd zijn. Maar hun eerste jaren in ons land verliepen niet voorspoedig voor het gezin uit Armenie. “Wij hebben acht jaar zonder papieren geleefd. Dat was een zeer zware periode voor ons. Pas sinds 2019 hebben we onze verblijfsvergunning gekregen”, zegt Aram.

Het koppel leerde ondertussen zelfstandig Nederlands via hun kinderen en contacten op het werk. Zo werkte Aram al vijf jaar in een rozenkwekerij. Het is daar waar het idee voor een eigen bloemenwinkel ontstaan is. “Arsin vroeg me geregeld of ik vanop het werk snijbloemen kon meebrengen die toch niet verkocht werden. Daarmee maakte zij thuis dan mooie boeketten. Dat sloeg ook enorm aan bij onze familie en vrienden waardoor Arsin ook voor hen boeketjes begon te maken. Een eigen bloemenwinkel was de logische volgende stap.”

Green Asse is te vinden op de Hopmarkt naast brasserie Savarin. “We zitten hier goed want er zijn maar weinig bloemenwinkels in het centrum. Wie iemand in het ziekenhuis wil gaan bezoeken of een restaurantbezoek op de planning heeft, kan hier nog snel even binnenspringen voor een bloemstukje. We zijn ‘s avonds ook open tot half acht zodat wie werkt nog de tijd heeft om snel een bloemetje te komen halen”, legt Arsin uit.

Ze maakt de mooiste boeketten met verse snijbloemen maar je kan er ook terecht voor orchideeën, buitenplanten en kerkbloemen. “We werken volgens de seizoenen. Wekelijks krijg ik ook een hele lading verse bloemen binnen. Dinsdag is het hier ook markt en dan verkoop ik veel bloemen aan een lagere marktprijs.”

Arsin staat voorlopig dagelijks alleen in de zaak terwijl Aram in Zellik werkt. “Maar we leveren ook bloemen aan huis, ideaal voor wie niet goed te been is maar toch graag verse bloemen in huis heeft. Elke avond en in het weekend breng ik de bestellingen rond in Asse. Voor Arsin en mezelf is het eigenlijk een hobby waar we nu iets aan verdienen”, aldus Aram.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk