Nieuwe speeltuin naast Sanderuszaal

Als het gras volledig is doorgeschoten zullen kinderen volop kunnen ravotten op de nieuwe speeltuin die geplaatst werd naast de ingang van de Sanderuszaal op de Bellekoutersite in Affligem. De locatie voor de nieuwe speeltuin is niet onlogisch. Met de vele faciliteiten op de Bellekoutersite en de centrale ligging is het een drukbezochte plek. Er waren dus al langer plannen om er een speeltuin aan te leggen en dus trok schepen van Jeugd Greet Van Holsbeeck (LB) naar de jeugddienst en de jeugdraad om een ontwerp op te stellen. “De speeltuin is voor een deel toegankelijk voor kinderen met een motorische beperking. Er is een vogelnestschommel waarbij alle kinderen zich kunnen uitleven, ook als ze bijvoorbeeld niet rechtop kunnen zitten”, zegt de schepen. “Voorts is er ook een muziekwand, een spreekbuis in twee delen. Via deze spreekbuizen kunnen ook kinderen die minder mobiel zijn op een afstand op een leuke manier communiceren met hun leeftijdsgenootjes aan de andere kant van het terrein. Daarnaast is er ook een klim- en balanceerparcours, een spiderstone slackline en chillzone met playstones.”

Mocht de speeltuin een groot succes blijken te zijn, dan kunnen er in de toekomst nog toestellen bijkomen. “Ik verwacht wel dat veel kinderen hier zullen komen spelen tijdens de vele eetfestijnen in de Sanderuszaal. En de nabijheid van de wielerpiste, de voetbalvelden en het skatepark zal ook wel wat kinderen lokken. De speeltuin kostte net geen 20.000 euro.”

Topartikels editie Ninove-Dender