Ilan Van Wilder blijft vooraan in Dauphiné

De Dauphiné Libéré, zeg maar de avant-première van de Ronde van Frankrijk, was vandaag aan de zesde etappe toe. Opwijkenaar Ilan Van Wilder blijft ook na de rit van vandaag, waarin hij mee was met de groep der favorieten, op een vijfde plaats.

Hij veroverde de zesde plaats na een prachtige tijdrit van 16,4 km waarin hij vijfde werd en maar 13 seconden moest toegeven aan de winnaar Loetsjenko. Na de rit van vandaag staat hij op de vijfde plaats die hij deelt met Brit Geraint Thomas. Van Wilder draagt ook de witte trui van beste jongere. Op 14 mei werd hij 21.

Morgen is er een zware bergetappe met aankomst op La Plagne. In de etappe twee cols ‚Äėhors cat√©gorie‚Äô. Ook in de laatste rit moet er geklommen worden met o.m. een col van 1ste categorie en eentje ‚Äėhors cat√©gorie‚Äô.

Topartikels bij Goeiedag.be