Onweer op komst: 20 tot 30 liter per vierkante meter mogelijk en hagelbollen tot 3 centimeter

 In de loop van de namiddag trekt een buienlijn over het ganse land. De kans op wateroverlast is groot en lokaal vallen hagelbollen tot 3 centimeter groot.

Vandaag wordt het eerst weer zomers warm met temperaturen tot 25 graden. Naarmate de temperatuur stijgt, neemt ook de kans op onweer toe. Rond drie uur vormt zich een onweer in het Noorden van Frankrijk. Dat komt via Wallonië geleidelijk richting Vlaanderen.

Doordat meerdere onweersbuien zich langs een buienlijn voortbewegen, is de kans op wateroverlast groot. Het is moeilijk te voorspellen waar het meeste overlast zal zijn. Als er net een heftige onweersbui over jou heen gaat, kan er 20 tot 30 liter regen per vierkante meter vallen. Het KMI geeft code oranje voor deze namiddag. Dat betekent dat er een reële kans is op overlast en stormschade.

Volgens de weerkaarten zou het onweer omstreeks 16 uur onze regio bereiken.

Topartikels bij Goeiedag.be