Liedekerke kort: Basisschool krijgt subsidie van 1,83 euro

Zowat elke maand maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend welke scholen mogen rekenen op subsidies voor scholenbouwprojecten via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Deze maand mogen verschillende Vlaams-Brabantse scholen rekenen op bijna vier miljoen euro. Ook de vrije basisschool Liedekerke, dat met de Boomgaard en de Knipoog twee vestigingen heeft, mag rekenen op een subsidie van … 1,83 euro voor kleinere herstellingswerken. “Ik val uit de lucht want ik heb geen idee waarvoor we dit bedrag krijgen”, bekent directeur Piet Van den Borre. “Het is dan ook een redelijk absurd bedrag waarmee we niet veel zullen kunnen doen. Mogelijk is dit een restbedrag van een eerdere subsidieaanvraag.”

Want de school mocht in het verleden wel al rekenen op subsidies van de overheid, onder meer voor haar informaticaproject. “En we hebben ook subsidies aangevraagd voor enkele grote renovatieprojecten die er zitten aan te komen op onze site in de Sint-Gabriëlstraat. Binnenkort starten we daar al met de bouw van een nieuwe turnzaal en op termijn moet er ook capaciteit bijkomen om geen tekort te krijgen in het basisonderwijs in Liedekerke. Hopelijk kunnen we dan op een groter bedrag rekenen”, lacht de directeur.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws