PEILING AFFLIGEM: LVB bijft grootste partij maar kan niet alleen besturen

Op basis van onze resultaten is de grote winnaar op 14 oktober Lijst Burgemeester. De partij van Walter De Donder haalt een monsterscore van 41,7%. De andere winnaar is GROEN, dat 7, 6% van de stemmen binnenhaalt. Voor de rangorde tussen Open 2040 (25,8%) en (N-VA 24,9%) is er mogelijk een foto finish nodig. N-VA profiteert gedeeltelijk van het verdwijnen van Affligem Nu.

Op basis van de resultaten van onze peiling is burgemeester De Donder opnieuw aan zet. Een verderzetting van de huidige meerderheid is perfect mogelijk. Maar LVB kan ook een meerderheid vormen met Open 2040. Maar ook een centrum rechtse coalitie Open 2040 en N-VA tegen LVB is een optie.

Er dient echter steeds rekening worden gehouden met een foutenmarge van 3 tot 5%. Hierdoor is zelfs een coalitie LVB met Groen niet helemaal uitgesloten. Het worden alvast spannende onderhandelingen in Affligem.

Topartikels editie Ninove-Dender