Verongelukte motorrijder niet in fout

De motorrijder die dinsdagmiddag om het leven kwam op de Veilinglaan was volgens het parket Halle-Vilvoorde niet in fout.

D.V. (21) uit Sint-Agatha Berchem reed rond 16 uur richting Wolvertem. Op het kruispunt met Neerpoorten en de Meuzegemstraat botste hij tegen een borstelmachine die uit de tegenovergestelde richting kwam. De klap was ongemeen hard. De motorrijder was op slag dood.

Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat de borstelmachine linksaf sloeg op het kruispunt richting Meuzegem en dat het groen licht was voor beide. “De bulldozer heeft een korte afdraai dus het moet voor de motorrijder een verrassing geweest zijn. Er zijn geen remsporen noch aanwijzingen van overdreven snelheid”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De bestuurder van de bulldozer testte negatief voor alcohol en drugs. Twee getuigen stellen dat de man niet baanvast en te veel naar links reed. Zijn rijbewijs werd dan ook ingetrokken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise