Monsterfile door schilderwerken aan verkeerslichten

Het verkeersinfarct in en rond Grimbergen neemt alweer belachelijke proporties aan. Als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er dan ook nog in slaagt om in volle ochtendspits de verkeerslichten aan het op- en afrittencomplex te schilderen, is de chaos helemaal compleet.

In minder dan een half uur door het centrum ploegen is haast een utopie geworden. Alle invalswegen richting ring staan tijdens de ochtendspits consequent vast, tot zelfs in deelgemeente Beigem toe woensdagochtend. Nadat de werken op de Brusselsesteenweg veel chauffeurs al deden knarsetanden is nu de Wolvertemsesteenweg de boosdoener. Spaanse Lindebaan, Brusselsesteenweg, Beigemsesteenweg, Vilvoordsesteenweg: nergens is er nog een (vlot) doorkomen aan.

Als een aannemer dan ook nog in volle spits verkeerslichten gaat schilderen, is de chaos niet te overzien. “Ook de Beiaardlaan en de Keienberglaan zijn nog tot het einde van de week afgesloten voor nutswerken op de Wolvertemsesteenweg”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld). “Daardoor is die even volledig onderbroken. Er is wel een omleiding langs de Brusselsesteenweg voorzien. Maar daar bots je dan weer op schilders, zo blijkt…”

Door de overijverige aannemer was gisterochtend de oprit van de binnenring afgesloten voor wie vanuit Grimbergen kwam. Het verkeer moest even verder een u-turn maken, maar ook vanuit de andere richting was er een toevloed aan wagens. En dus stond alles stil. “Die werken stonden ingepland, maar de gemeente was niet op de hoogte. Ze hebben zich intussen wel verontschudligd”, zegt schepen Selleslagh. “De schilderwerken gingen overigens

oorspronkelijk maar een halve dag duren, maar door de regen hebben ze drie dagen geduurd.” Het goede nieuws is dat de schilderwerken nu wel degelijk voorbij zijn. De komende dagen kondigen zich echter door de werken op de Wolvertemsesteenweg nog moeilijkheden aan.

AWV bevestigt dat een aannemer van hen de voorbije dagen aan de verkeerslichten gewerkt heeft. “Hij had een vergunning van de lokale politie om die werken maandag uit te voeren”, zegt woordvoerder Anton De Coster. “Weliswaar met de expliciete vraag om pas te starten met de werken na de ochtendspits, en om bij een toename van de verkeershinder de werken tijdelijk stil te leggen.”

“Op maandag zou dat nog zoals gevraagd verlopen zijn. Dinsdag en woensdag is er echter opnieuw een ploeg van de aannemer ter plaatse gekomen om de palen te verven, hoewel dat niet in de planning voorzien was. Zij hebben de afspraken met de politie ook niet gerespecteerd, met ernstige verkeershinder als gevolg. We hebben de aannemer hierop aangesproken, hij treft de nodige maatregelen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise