Open VLD presenteert kandidaten provincie

Open VLD Halle-Vilvoorde gaat met een lijst sterke kandidaten naar de provincieraadsverkiezingen. Zowel jongeren als kandidaten met ruime ervaring en inzet voor politiek zullen hun schouders zetten onder een programma waarbij de nadruk ligt op meer DOÉN. Open VLD schuift 5 speerpunten naar voren waarrond de provincie meer moet doén de volgende legislatuur:

  1. Meer woningen en bedrijven op minder ruimte (verhogen ruimtelijk rendement)
  2. Meer investeren in onze infrastructuur (onze waterlopen, fietspaden, hernieuwbare energie, …)
  3. Meer investeren in recreatievoorzieningen én meer promotie van toerisme
  4. Meer investeren in veiligheid
  5. Met minder regels en zonder verhoging van de provinciebelastingen

 

Gedeputeerde Walter Zelderloo uit Dilbeek is lijsttrekker. Gewezen Merchtems schepen Ella De Neve, die nu in Wolvertem woont, krijgt de tweede plaats, gevolgd door provincieraadslid Steven Elpers uit Merchtem. Plaats vier is voor Johan Claus, voormalig schepen in de stad Vilvoorde. Burgemeester Irina De Knop van Lennik staat op vijf. De top tien wordt volgemaakt door Dirk Philips (Zaventem), Jimmy Koppen (Affligem), Micheline Vermeulen (Grimbergen), Tine Bigaré (Halle) en Eva De Bleeker (Hoeilaart).

Meise kiest voor ervaring met voormalig Burgemeester Roger Heyvaert op elf. Bob Savenberg, bekend van Clouseau, staat op twaalf. Plaatsen 13 tot en met 17 zijn voor Paul Van Den Brande (Wemmel), Martine Vanmackelbergh (Ternat), Peter Maertens (Kampenhout), Rika De Schryver (Liedekerke), Elke Malotiaux (Herne). Europarlementslid Lieve Wierinck krijgt plaats 18.

De lijst wordt geduwd door de twee liberale boegbeelden van de regio, federaal volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen uit Zemst op plaatst 19 en de Merchtemse minister Maggie De Block op plaats 20.

Topartikels bij Goeiedag.be