Groen begraaft ‘het leven in de Stambeek’

Sinds ruim een week is het water van de Stambeek in Opwijk en Merchtem zwaar vervuild. De stank voor de buurtbewoners is nauwelijks te harden. Omwonenden wijzen met de vinger naar een landbouwbedrijf in Opwijk, net op de grens met Merchtem.

“Het is schandalig”, zegt Henk Willocx van Groen Merchtem . ”Ook al ligt het bedrijf niet in Merchtem, wij hebben er vooral last van. De stank is niet te harden en wij vrezen dat alle leven weg is uit de beek. Op deze plaats komt de Stambeek uit in de Molenbeek. Daardoor wordt ook deze beek verder vervuild.”
Met een symbolische actie – de begrafenis van het leven in de beek – wil Groen de gemeente dwingen tot een oplossing. “De lozingen moeten stoppen en de vervuiler moet ernstig beboet worden. Via politie, milieu-inspectie of hoe dan ook. De overheid is verantwoordelijk voor een gezonde omgeving. Wij zullen blijven aandringen tot de beek weer helder stroomt” besluit Henk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk