Ronde van Affligem eert overleden sportfunctionaris

In Affligem is deze ochtend de Ronde van Affligem uitgereden, de jaarlijkse rondrit met de fiets voor de derde graad van het lager onderwijs door de drie Affligemse deelgemeenten. Er nemen 250 leerlingen aan deel van de drie Affligemse basisscholen.

“Het gemeentebestuur wil de fietsvaardigheid van kinderen bevorderen,” zegt sportschepen Herman Steppe (LB). “Daarom organiseren we elk jaar onder andere een tocht door de drie deelgemeenten. Verder staat de Bellekouterhal vol fietsbehendigheidsproeven, een EHBO stand en een fietshersteldienst. Via een doorschuifsysteem kunnen de kinderen genieten van een volledige fietssportdag.”

Maar deze editie heeft ook een emotioneel kantje. Jarenlang was Ilde Cleemput de drijvende kracht achter dit initiatief. Ze verzorgde de communicatie met de scholen en coördineerde alles op de dag zelf. Eind augustus vorig jaar kwam de sportfunctionaris echter om het leven in een zwaar auto-ongeluk.

De sportraad besliste op 14 maart om haar naam te verbinden aan dit initiatief, dat ze zo belangrijk vond.

“Er was voor Ilde geen grotere eer te halen dan zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen”, zegt Rik Verhavert, voorzitter van de gemeentelijke sportraad. “Deze fietssportdag met ongeveer 250 kinderen en volwassenen die door Affligem rijden, lag haar altijd nauw aan het hart. Daarom zien we haar enthousiasme graag voortleven in de nieuwe naam “Ronde van Affligem – Memorial Ilde Cleemput”.

De sportdienst zal vanaf nu deze naam gebruiken voor het evenement. Bij de aankondiging hiervan applaudisseerden de leerlingen voor de gelegenheid met de fietsbel.

Topartikels editie Ninove-Dender