Louise Boon viert 100ste verjaardag

Precies 100 jaar geleden werd Ludovica Boon geboren in Essene. Vandaag (10 mei) vierde Louise Boon (zoals iedereen haar noemt) in Hof Ter Waerbeek haar honderdste verjaardag. Haar broer, Boontje van de koers, en haar familie waren aanwezig. Zelf was Louise nooit getrouwd en had ze dus ook geen kinderen. Maar ze is en blijft een kokette én levenslustige dame. Ze zingt nog elke dag en houdt van mooie kleren.

Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat ze hoedenmaakster en modiste was. Een tijd lang had ze een winkel aan zee. Ze woonde in Asse-Ter-Heide en kwam pas eind vorig jaar naar Hof Ter Waerbeek. Bloemen en geschenkjes waren er van de directie van het verzorgingstehuis en van het gemeente- en provinciebestuur die de schepen Rik De Baerdemaeker en Erwin Fabri hadden afgevaardigd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk