Vier bedrijven vestigen zich in ID Park

Er lijkt eindelijk toch wat schot te komen in de uitbouw van het ID Park, het nieuwe duurzame bedrijvenpark langs de Brusselbaan in Affligem.

De afgelopen zes maanden vonden vier bedrijven hun weg naar ID Park. Het gaat om All Visual, actief in promotioneel printwerk en reclamebelettering, Rensol, een installatiebedrijf van zonnepanelen, warmtepompen en elektrische installaties, VI Schrijnwerk, schrijnwerk en timmerwerken en Curitas, specialist in textielrecyclage.

Van de zes kavels zijn er nu twee verkocht en ook de helft van de acht bedrijfsgebouwen vonden intussen een koper.

‚ÄúDe reden is wellicht te vinden in het feit dat ook meer en meer bedrijven ervan overtuigd raken dat gezamenlijke inspanningen rond afvalophaling, waterbeheer en parkmanagement een betere oplossing zijn dan dat elk bedrijf voor zich die diensten voorziet‚ÄĚ, zegt Jo Borremans, projectmanager bij het immobili√ęnkantoor Tricks for Bricks.

‚ÄúBovendien speelt snelheid ook een belangrijke rol. Want ID Park biedt kant en klare bedrijfsunits aan tot 540 m¬≤ die op amper 4 maanden tijd gebruiksklaar zijn. En dat is wat het merendeel van de KMO bedrijfsleiders precies willen: een snelle oplossing voor een goede huisvesting en een zo kort mogelijke transitieperiode van de bestaande locatie naar een nieuwe. Daarnaast zorgen we voor kavels op maat, omdat de logistieke behoeften van elk bedrijf anders zijn.‚ÄĚ

Het ID Park kent intussen al een lange voorgeschiedenis. De duurzame kmo-zone van vijf hectare, op de vroegere site Fouquaert, werd in 2010 aangekondigd onder de naam Zonnevallei. In de zomer van 2013 werd de 900 meter wegenis aangelegd, maar de kmo’s waarop werd gemikt werden blijkbaar afgeschrikt door de prijzen. Slechts één bedrijfje vestigde zich effectief in de nieuwe bedrijvenzone. Eén jaar geleden werd een nieuwe promotiecampagne opgestart, waarbij de naam Zonnevallei werd vervangen door het internationaler klinkende ID Park.

Het bedrijvenpark kreeg destijds van de Vlaamse overheid subsidies om zich als een duurzame zone te ontwikkelen, met groene energie, een gecoördineerd regenwaterbeheer, gezamenlijke afvalbehandeling en een doorgedreven parkmanagement. Het zal met 4.400 zonnepanelen zelf 1 megawatt energie produceren en daardoor grotendeels in de eigen energiebehoefte voorzien.

Topartikels editie Ninove-Dender