Musikalo verliest erevoorzitter Rik De Geyndt

In het OLV Ziekenhuis in Aalst overleed dinsdag Rik De Geyndt, erevoorzitter van de Lombeekse harmonie Musikalo en oud-gemeenteraadslid in Sint-Katherina-Lombeek. Hij werd 89.

Rik De Geyndt had destijds een gekend familiebedrijf voor ramen en schrijnwerkerij, eerst in de Heidestraat en later, na een zware brand, in Erembodegem.

De Geyndt leidde vanaf 1973 de gefuseerde muziekvereniging EVV-Pro Deo Et Patria door de moeilijke jaren ’70, toen het politieke landschap in Sint-Katherina-Lombeek verdeeld raakte over drie partijen, elk met hun fanfare.

Hij was in die jaren een politiek medestander van Gerard Platteau en zetelde ook in de gemeenteraad van Lombeek. Na de fusie kwam hij echter niet meer op. In die periode was hij ook de medestichter van de Katarinakring in de Rodestraat. Toen ook de fanfare daar werd ondergebracht, werd die omgedoopt tot de Katarinafanfare. De Geyndt bleef voorzitter van de fanfare tot 1986, toen hij de fakkel doorgaf aan Jos Van der Cruys.

Hij bleef echter een gulle sponsor voor de muziekvereniging, die intussen evolueerde tot Musikalo, en zorgde er mee voor dat die begin 2004 een eigen repetitielokaal in gebruik kon nemen achter de Katarinakring.

Rik De Geyndt verbleef al een tijdje in het woonzorgcentrum Sint-Carolus in Sint-Katherina-Lombeek.

De begrafenis heeft plaats in de Sint-Katharinakerk in Sint-Katherina-Lombeek op dinsdag 25 april om 10 uur.