Brug Lombeekstraat komt terug in 2018

Vlaams Minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft de bouw van een nieuwe brug over de E40 aan de Lombeekstraat in Essene (Affligem) opgenomen in het meerjarenprogramma 2018 van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Zowel Affligem als buurgemeente Ternat zijn al jaren vragende partij voor de heropbouw van de autobrug die eind 2010 moest worden afgebroken na een ongeval met een kraanwagen.

De brug is nodig om de dorpskernen van Essene en Sint-Katherina-Lombeek opnieuw met elkaar te verbinden. Weggebruikers moeten immers al jaren noodgedwongen een omleiding van bijna vier kilometer volgen.

Het plan voor de constructie van een nieuwe brug is al klaar sinds augustus 2013. Het omvat één rijstrook van drie meter voor beurtelings autoverkeer en fiets- en voetpaden van 2,6 meter langs elke kant van de rijweg.

De kostprijs werd geraamd op 3 miljoen euro, maar dat bedrag raakte niet in de budgetten voor de meerjarenplanning. Volgens schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) is het nu echter zeker dat Weyts het bedrag toch opneemt in het budget voor 2018 van AWV.

“We zijn met N-VA eveneens voorstander om aansluitend fietspaden te voorzien in het stuk van de Lombeekstraat richting Meersstraat opdat fietsers en voetgangers op een comfortabele en veilige manier gebruik zullen kunnen maken van de verbinding”, aldus Uyttersprot.

Topartikels editie Ninove-Dender