Sportlaureaten gehuldigd (+ foto’s)

Een heel jaar lang hebben ze gezweet en gezwoegd op een sportieve wijze. Opwijk is rijk aan sporters, sportclubs en sporttakken. Eén keer op een jaar (en vrijdag 10 februari voor het eerst in de winter) huldigen sportraad en sportdienst de meest verdienstelijke onder hen. En ze kwamen uit alle mogelijke sporttakken. Iedereen die een mooie prestatie had geleverd of een kampioenstitel in de wacht gesleept, kreeg een teken van erkenning van gemeentebestuur en sportraad.

Voor de aanvang van de huldiging van de laureaten waren er twee herdenkingsmomenten voor gewezen schepen van sport Maria Robbijns en voor Swat Van der Elst.

San Bao Taiji

Tussendoor waren er optredens van rope skippers, trial fietsers en zelfs artistieke dansers. Maar het hoogtepunt was het toekennen van vier verschillende trofeeën. Bij de sportploegen was er een ex-aequo tussen Basketbal Heren A en de Meisjes U11 van Volley Opwijk. Ook het San Bao Taiji Competitieteam en de Bewegingsschool Opwijk waren genomineerd.

De trofee voor sportverdienst ging naar de Jeugdwerking van Volley Opwijk. De Opwijkse Seniorenraad het Roparun Team 99 stonden mee op het podium. Bij de beloftevolle jongeren ging het tussen Ine Blommaert, Anouk De Proft (beide ruiters) en de wielrenners Stan Dieleman en Ilan Van Wilder. De laatste haalde de trofee binnen.

Sportman van het jaar werd Marc Heyvaert van het San Bao Taiji Competitieteam. Marc Heyvaert kreeg concurrentie van wielrenner Lennert Teugels (die op stage was) en ultraloper David Van Den Bossche.