Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A op titelkoers

HO Wolvertem Merchtem had tegen KVK Ninove genoeg aan een doelpunt van Jennart in minuut 25 om de zege thuis te houden. Voor de thuisploeg een opsteker na de uitschuiver van verleden week tegen Sint Gillis Waas. Voor de bezoekers meteen het derde verlies op rij.

In eerste provinciale liet FC Borght zicht op het veld van hekkensluiter Grez-Doiceau verrassen en verloor onverwacht met 1-0. KFC Strombeek hield lange tijd stand tegen Bierbeek maar slikte in het slotkwartier een vermijdbaar tegendoelpunt met de 0-1 eindstand tot gevolg. De jongens van trainer Jan Segers pakken een magere 2/15 en moeten volgende week vol aan de bak tegen Veltem A.

BOKA haalt uit

Leider Wambeek boekte een ruime en eenvoudige zege tegen SK Steenhuffel. Thiebaut benutte al snel een strafschop en Van Poucke kopte op het kwartier de 2-0 tegen de netten. Twintig minuten voor tijd legde Vereertbruggen de 3-0 eindstand vast. BOKA United speelde Rhode-De Hoek helemaal zoek en stuurde de nummer vier in de stand met het schaamrood op de wangen en een 6-0 pandoering terug naar huis.

Ternat bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Kester-Gooik A en wordt vierde op twee punten van de koploper. Een fel gehavend KFC Meise A kon rekenen op twee treffers van Achaoui in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen SK Oetingen. Enige smet op de zege was de uitsluiting van sterkhouder Van Den Broeck in de slotfase.

Mollem verrassend onderuit 

Asse-Zellik A herstelde zich van de eerste nederlaag van het seizoen en won logisch met 5-0 van Kobbegem. Mollem leed in eigen huis een pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Haren en blijft op de negende plaats. In derde provinciale D won Lennik zaterdagavond zuinig met 1-2 van Groot Dilbeek B en blijft zo op kop van het klassement. Hekelgem A won met 2-1 van Eizeringen A en klimt naar plek 11. Na de 3-0 overwinning tegen Liedekerke B doet Itna Itterbeek haasje-over met Eizeringen A met de dertiende plaats tot gevolg.

In vierde provinciale E won KFC Meise B de topper van Mazenzele Opwijk B met 2-0. De Leeuw opende na een klein halfuur de score. Het was wachten op Jeffry Lathouwers die een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0 wist te scoren. In de stand telt KFC Meise B drie punten meer dan eerste achtervolger Toekomst Relegem B dat 3-3 gelijkspeelde op bezoek bij Delta Londerzeel B.

Topartikels bij Goeiedag.be