Overvallen friturist pleit eigen zaak en haalt zijn gram

Friturist Dominique Wouters heeft nu toch enige genoegdoening gekregen na de drieste overval in 2015 op zijn frituur ‘t Pleintje. De jongste dader, die op het ogenblik van de feiten minderjarig was, kreeg voor de jeugdrechtbank 120 uren werkstraf en moet zijn deel van het gestolen bedrag ophoesten: 580 euro.

Twee gewapende en gemaskerde gangsters drongen in februari 2015 de frituur binnen, bedreigden de uitbaters met een mes en een vuurwapen en gingen aan de haal met geld, maaltijdcheques en een gsm. Uitbater Dominique Wouters en zijn vrouw Carine waren zwaar aangeslagen en beslisten daarop om een gloednieuwe zwaarbeveiligde frituur aan te schaffen.

Omdat de veroordeling van twee van de daders hem al een financiële kater had opgeleverd, besliste Dominique om de zaak van de jongste dader, die op 23 januari voor de jeugdrechtbank verscheen, zelf te bepleiten. Met succes. “Ik heb gewonnen over de volledige lijn”, reageert Dominique. “De jongste dader krijgt een werkstraf van 120 uren en moet ook zijn deel van de 1.500 euro buit terugbetalen: 580 euro. Hij moet ook 20 uren cursus volgen om te leren beseffen welke schade men kan aanrichten bij slachtoffers.”

De uitspraak over de morele schade valt op 22 mei. “Een groot voordeel is dat de ouders aansprakelijk gesteld zijn. Zij zullen dus opdraaien voor elke schadevergoeding. Er zijn ook geen verzachtende omstandigheden. De rechter gaf mij 100 procent gelijk. En het ziet er helemaal niet zo goed uit voor ‘onze vriend’. Hij moet binnenkort namelijk ook nog correctioneel voorkomen voor zijn aandeel in de overval op de Pizza Hut aan het Heldenplein. En toen was hij wel al meerderjarig…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise