Kristof De Bolle nieuwe eigenaar van Zotskap

Kristof De Bolle (36) mag zich een jaar lang eigenaar noemen van de Zotskap van Teralfene, het bekendste kunstwerk van Teralfene.

Hij betaalde 3.850 euro voor het keramische beeld van Patrick Van Craenenbroeck. Dat is net evenveel als het bedrag dat fotograaf Davy De Coninck vorig jaar neertelde en iets minder dan het record dat op 4.000 euro staat.

De Bolle is al de 28ste eigenaar van de Zotskap. Die wordt jaarlijks openbaar geveild ten voordele van de fanfare Sint-Cecilia van Teralfene. Dat gebeurt telkens op de zondagavond van Teralfene Kermis. De winnaar mag het beeld dan één jaar thuis op de kast zetten. Nadien krijgt hij of zij als herinnering een bronzen afgietsel van het beeld.

Kristof De Bolle is kinesist en heeft zijn praktijk, samen met zijn vader Jean-Pierre, in de Potaardestraat in Teralfene. Kristof is een oud-bestuurslid van de fanfare, maar is wel nog actief in de werkgroep. Zijn vrouw Lindsay speelt hoorn bij de fanfare.