Voetbaloverzicht : Verlies fusieploeg HO Wolvertem Merchtem

De eerste competitiewedstrijd in het bestaan van de fusieploeg HO Wolvertem Merchtem tegen Pepingen werd met 0-2 verloren. De thuisploeg had geen antwoord tegen de dominante bezoekers en incasseerde na een dik kwartier de 0-1. Pepingen hield de touwtjes stevig in handen en verdubbelde op het uur de score.

In eerste provinciale boekte KFC Strombeek een knappe 2-3 uitzege op het veld van RSD Jette. Aanvaller Kalulika was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. VK Liedekerke verloor voor de tweede keer op rij. RC Schaerbeek toonde zich net iets efficiënter en won met 2-0.

Goede start Wambeek

Promovendus Wambeek gaat met zeven punten uit drie wedstrijden aan de leiding in tweede provinciale. Op het veld van Lembeek bracht De Bel na een hoekschop de bezoekers op voorsprong. De blijdschap was van korte duur want Waegemans maakte snel gelijk.

Wambeek besliste de wedstrijd nog voor de rust. Marquez en De Bel troffen met twee afstandsschoten raak. BOKA United won met 2-1 van Melsbroek. Ysenbaert en Foket wisten diep in de tweede helft een vroege achterstand uit. Groot Dilbeek won eenvoudig met 3-0 van SK Leeuw. Pauwels en Alouat scoorden voor de rust, Ambrogetti legde even voor tijd de eindstand vast.

Eerste zege Mollem

Een sterk Mollem ondervond geen moeite met Kraainem. Luminda en Bechari zorgden voor de 0-2 ruststand, Kaminski en Bechari dreven na de pauze de score verder op tot 0-4. De thuisploeg redde via een treffer van Vandenplas de eer. De topper tussen titelfavorieten Delta Londerzeel en Toekomst Relegem draaide uit op een kleine zege voor de thuisploeg. Na tumult scoorde Heyvaert de enige goal van de wedstrijd. Beigem boekte op het veld van Asse-Ter-Heide een zuinige 0-1 zege na een vroeg doelpunt van Begijn.

Vilvoorde en Asse-Zellik deelden de punten. Bezoeker Nijs werd na tien minuten uitgesloten en Ozturk zette de 1-0 op het bord. Ponnet bracht Asse-Zellik langszij. Bezoeker Pringier kreeg eveneens rood en ondanks de numerieke minderheid pakte de bezoekers verdiend een punt.

 

Topartikels bij Goeiedag.be