Carpoolparking Affligem herschapen in vuilnisbelt

De Affligemse schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) extra controles te doen op de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E40.

De parking heeft steeds meer last van sluikstorten. Ook de vuilnisbakken puilen voortdurend uit. Afgelopen weekend lagen er drie grote vuilnisbelten verspreid over de parking. De berm ligt over tientallen meters bezaaid met lege plastic flesjes en blikjes, etensresten en stapels vuilniszakken.

“De ligging van de parking verklaart uiteraard veel: naast een gewestweg N208 en vlakbij een autosnelweg. Wie iets wil storten gooit het op de parking, geeft gas en verdwijnt richting E40″, zegt Uyttersprot.

Het opruimen van zwerfvuil op de carpoolparkings is de taak van de AWV. Dat agentschap erkent de problemen met de sluikstorten en het leegmaken van de minicontainers op de parking in Affligem.

“Carpoolparkings en parkings zonder uitbating langs autosnelwegen worden tweemaal per week leeggemaakt met een extra beurt per week in de maanden juni, juli, augustus en september. Jaarlijks wordt ook twaalf keer het aanwezige zwerfvuil opgehaald”, aldus AWV.

Uyttersprot wil dat AWV toezichters inzet die het afval doorzoeken naar gegevens van de sluikstorters.

“Zwerfvuil staat hoog op de lijst van ergernissen. We houden de problematiek van sluikstorten en zwerfvuil aan de carpoolparking in Essene extra in de gaten”, besluit Uyttersprot.