Group F neemt dienstencheque activiteit ’t Sponsken over

De poets- en strijkdienst ’t Sponsken, uitgebaat door de vzw PWA Affligem, wordt per 1 oktober overgenomen door Group F uit Kontich.

Alle 50 werknemers blijven aan de slag. Ook het strijkatelier blijft gevestigd op het huidige adres op de Brusselbaan.

‘De rendabiliteit van dienstenchequesector staat al enige tijd onder druk’, zegt Alfons Christiaens, voorzitter van de vzw PWA Affligem. ‘Ook in Affligem was het een grote uitdaging geworden om uit de rode cijfers te blijven. Schaalvergroting is de enige manier om dit soort activiteit op termijn verder te zetten, daarom waren we sedert enige tijd op zoek naar een overnemer.’

Group F is al jaren actief in verhuur van hoogtewerkers, poetsdiensten aan bedrijven en in de sector van de dienstencheques.

‘Alleen al in deze laatste activiteit stellen wij bijna 1.000 werknemers tewerk’, zegt Frank Hechtermans, zaakvoerder van Group F. ‘Wij zijn reeds actief in de regio. Affligem wordt de perfecte aanvulling bij onze bestaande kantoren in Aalst en Ninove. De bestaande klanten kunnen rekenen op dezelfde dienstverlening zoals voorheen. Ook kantoorbediende Leen blijft op post.’

Alfons Christiaens heeft er alle vertrouwen in dat ’t Sponsken bij Group F in goede handen is.

‘Onze voornaamste bekommernis was het garanderen van de continuïteit voor het personeel en de klanten. Group-F leek ons de meest solide partner om dit waar te maken’.

De PWA-activiteit blijft wel nog onder de vleugels van de vzw en zal verhuizen naar de Bellekoutersite.