DeKANTFABRIEK langer open

Door het grote succes blijft DeKANTFABRIEK, Burchtdam 4 in Ninove, open tot en met zondag 27 september 2015.

De expo “Identiteit zonder Grenzen” georganiseerd door kunstenaar Hilde Nijs samen met auteur en psychoanalyticus Prof.dr. Paul Verhaeghe opende op vrijdag 5 juni ll. de deuren. Het einde was voorzien op 5 juli maar op algemene aanvraag blijft ze te bezichtigen iedere zondag van 15 tot 18 uur en dit tot en met zondag 27 september 2015. De expo kon tot nog toe rekenen op een 800 bezoekers maar duizend is nu het streefgetal. In dit mooie nijverheidsgebouw dat door kunstenaar Nijs gehuurd wordt, probeert ze de kunst voortdurend in voortgang te brengen en valt er regelmatig iets nieuws te ontdekken zoals ‘Endless Flow’, haar nieuwste installatie.

Op zondag 13 september, Open Monumentendag, is DeKANTFABRIEK open vanaf 10.30 uur. Op het programma : rondleidingen afgewisseld met liedrecitals door Duo Ma-Ju. Op 20 september zijn er opnieuw rondleidingen vanaf 10.30 uur met om 19 uur een concert door het trio ALAMARIS (Jan Maris en zonen). Als afsluiter is er op zondag 27 september het eerste concert van het nieuwe Jazz Madd-seizoen. Organisator Jean Van der Schueren is opgetogen over deze locatie waar Schnitzl, met Hendrik Lasure op de piano en Casper Van De Velde op drums, het beste van zichzelf geeft vanaf 19 uur.

Daarna sluit DeKANTFABRIEK voor het grote publiek de deuren tot volgend jaar. ‘Dan komt er een tweede editie’, weet Hilde Nijs die meteen al verklapt dat het concept hetzelfde blijft.

Topartikels editie Ninove-Dender